• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


CLEAR UP BIO 100g

Producent 2B Ferm Control

Symbol : 961008
Wysoko oczyszczony preparat ze ścian komórkowych drożdży.
Cena sprzedaży 37,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 30,08 zł
Rabat
bio autoryzacja
BIO


Preloader

ClearUp BIO może być stosowany do eliminowania zaburzeń fermentacji oraz eliminowania defektów smaku i aromatu. Usuwa kwasy tłuszczowe w moszczu lub młodym winie, wiąże liczne pozostałości preparatów opryskowych, które hamują fermentację i szereg mikotoksyn, a także może znacznie obniżyć zawartość lotnych fenoli. W młodym winie zredukuje lub wyeliminuje niepożądany aromat związków siarki. Przyczynia się do usuwania niepożądanego koloru w winach białych. ClearUp BIO można stosować do wszystkich moszczów i młodych win.

Dawkowanie:
- w przypadku zaburzeń fermentacji lub zatrzymanej fermentacji 30 - 40 g/hl
- do pochłaniania defektów smakowych i zapachowych 10 - 30 g/hl
- do zwiększenia powierzchni wewnętrznej (flotacja) 10 - 20 g/hl

Stosowanie:
przed każdym użyciem dobrze wcześniej rozpuścić ClearUp BIO, a następnie dokładnie wymieszać w młodym winie. Całkowicie rozpuścić określoną ilość ClearUp BIO w winie lub moszczu (w proporcji 100 g na 1 l wina lub moszczu).Dodaj do wina lub moszczu i jeśli to konieczne przepompuj wino lub moszcz. Czas kontaktu powinien wynosić min. 1-2 h maks. 24 h. W przypadku wchłonięcia defektów smaku i zapachu maks. 7 dni. ClearUp BIO usunąć przez filtrację lub zlanie po sedymentacji.