• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


STAB MICRO M 20 g


Symbol : 961271
Cena sprzedaży 55,01 zł
Cena sprzedaży bez VAT 44,72 zł
Rabat


Preloader

Preparat z chitozanu pochodzącego z Aspergillus niger, oczyszczonych ciał drożdży i kwasów organicznych (kwas L (+) mlekowy i kwas L- askorbinowy). Preparat służy do kontroli wzrostu dużej ilości niepożądanych drożdży ( nie z rodzaju Saccharomyces) oraz bakterie obecne w moszczu i winie. Ułatwia również flokulację i usuwanie wspomnianych drobnoustrojów. Ma synergiczne działanie przeciwdrobnoustrojowe z SO2.

- ogranicza rozwój bakterii octowych na winogronach, w moszczu oraz podczas maceracji i fermentacji alkoholowej,
- zmniejsza dawkowanie SO2: stosuj jako środek przeciwdrobnoustrojowy w synergii lub jako alternatywa dla dwutlenku siarki,
- kontroluje fermentację jabłkowo-mlekową: wolna od alergenów alternatywa dla lizozymu, może być stosowana do opóźnienia lub zahamowania fermentacji jabłkowo-mlekowej zarówno w winach spokojnych, jak i musujących,
- ogranicza rozwój zanieczyszczeń podczas starzenia osadu,
- pomaga w uzyskaniu przewagi drożdży Saccharomyces nad innymi w przypadku fermentacji spontanicznej.

Dawkowanie:

10-30 g/hl biały, czerwony i różowy moszcz

10-40 g/hl jako alternatywa dla lizozymu

25-40 g/hl zwolnienie lub zatrzymanie fermentacji

Rozpuścić dawkę preparatu w wodzie ( w stosunku 1:20-30), po zmieszaniu można aplikować do całości.

Otwarte opakowanienie szczelnie zamknąć, przechowywać w suchym miejscu.