DESTYLATY ALKOHOLOWE Z OWOCÓW

Chwilowo brak

Symbol : 182117
Autor: Klaus Hagmann
Wydawca, rok wydania: Multico, 2014
Liczba stron : 120
Oprawa i wymiary: twarda, 150 x 215 mm
Cena sprzedaży 38,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 36,19 zł
Rabat

Preloader

Książka przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.

Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.