• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


GLUKOZA 1 kg

Chwilowo brak

Symbol : 251012
Glukoza- dextroza, cukier do fermentacji piwa.
Cena sprzedaży 6,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 5,56 zł
Rabat

Preloader

Glukoza jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. Opakowanie zawiera 1 kilogram glukozy. Wystarcza na wyprodukowanie ok. 23 litrów piwa domowego o zawartości alkoholu ok. 4,8% przy wykorzystaniu 0,8kg przy pierwszej fermentacji (0,2kg dodane do młodego piwa przy butelkowaniu doskonale je nagazuje). Wykorzystując glukozę tylko do drugiej fermentacji, opakowanie wystarcza na 5 nastawów piwa.