TANINA TANENOL AROM 100g

Producent Enartis

Symbol : 961252
Cena sprzedaży 77,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 62,60 zł
Rabat
bez alergenów
AF
bio autoryzacja
BIO
wegańskie
V


Preloader

ENOLOGICZNA TANINA PRZEZNACZONA DO BIAŁYCH I RÓŻOWYCH WIN

Właściwości: galickie i digalickie taniny (garbniki) oraz bogate w peptydy ściany komórek drożdży o działaniu antyoksydacyjnym.

Zastosowanie: przed fermentacją w przypadku odmian białych i różowych, aby zapewnić wtórny wzrost aromatów w winie. Uwolnione aminokwasy i peptydy są ważnym źródłem prekursora. Wybrane odmiany drożdży są w stanie przekształcić je i stworzyć tropikalny i korzenny aromat. Galickie i digalickie taniny zmniejszają niestabilność białek, dzięki czemu zmniejsza się zapotrzebowanie na bentonit. Aplikacja ENARTIS TANENOL AROM pomaga uzyskiwać stabilne wina o intensywnym aromacie.

Dawkowanie: biały i różowy moszcz: 2-20 g/100 l. Nieustannie mieszając rozpuścić Tanenol Arom w dziesięciu częściach wody lub wina. Wlać do całej objętości wina i dokładnie rozmieszać.