TRENOLIN BUKET PROSECO 50g

Producent Erbslöh

Symbol : 960055
Enzymatyczny preparat do usuwania pektyn w miazdze i moszczu. Wykazuje aktywność beta-glikozydazy powodującej uwalnianie związanych składników aromatycznych
Cena sprzedaży 70,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 56,91 zł
Rabat


Preloader

Zastosowanie: zalecaną ilość enzymu rozpuścić w winie w stosunku 1:5. Preparat można stosować również w winach młodych, ale temperatura takiego wina nie może być niż 15°C. Nie zaleca się stosowania enzymu w winach czerwonych, ponieważ jego działanie powoduje osłabienie barwy. W trakcie pielęgnacji nie należy stosować żadnych preparatów na bazie bentonitu.

Dawkowanie: enzym należy stosować w ostatniej fazie fermentacji. Zalecaną dawkę w ilości 10 ml/hl można dodać bezpośrednio do młodego wina w ostatniej fazie fermentacji. Rozmieszanie preparatu w całej objętości wina zapewni aktywność fermentacyjna drożdży. Enzym najlepiej dodać w ostatniej kwarcie fermentacji, kiedy zawartość resztkowego cukru wynosi około 4 – 6 g/l.