• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


TRENOLIN SUPER PLUS 50g ERBSLOH

Producent Erbslöh

Symbol : 960062
W wyniku zastosowania preparatu uzyskuje się lepszą wydajność moszczu i zacierów. Preparat zapewnia również lepsze własności klarujące i filtrujące napojów.
Cena sprzedaży 27,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 21,95 zł
Rabat


Preloader
Zastosowanie: w wyniku zastosowania preparatu uzyskuje się lepszą wydajność moszczu i zacierów. Preparat zapewnia również lepsze własności klarujące i filtrujące napojów.
1. Dodawanie do zacieru: zwiększa wydajność o 6 - 10%. Zaleca się dodanie enzymu do odmian trudnych do wyciskania, np. Sylvanské. W takim przypadku oszczędza się nawet 50% czasu wyciskania.
2. Usuwanie wielocukrów: szybkie i zwarte usuwanie zanieczyszczeń. Pozostawić preparat na ½-godz. działania. Następnie zaaplikować NACALIT 2000 w celu wytrącenia białek a potem żelatynę i sól krzemionkową w celu klarowania. W ciągu kilku godzin otrzymujemy idealnie klarowny napój, który możemy poddać delikatnemu filtrowaniu.
3. Dodawanie do młodych win. Młode wina zawierają zwykle niski poziom pektyn. Zastosowanie preparatu w takim przypadku spowoduje wytworzenie znacznie lepszych własności dla procesu filtrowania. Przed dodaniem preparatu zaleca się ustalenie optymalnej dawki za pomocą zestawu OENOTEST.

Dawkowanie: moszcz: 5-10 ml/hl. młode wino: 5 ml/hl, słodka rezerwa 5 ml/hl., czas działania co najmniej 1 godzinę. Preparat można dawkować bezpośrednio rozrzedzony moszczem, ewentualnie młodym winem. Należy dobrze wymieszać w całej objętości. Aktywność enzymu wzrasta wraz z temperaturą. W temperaturze powyżej 55°C enzymy jednak przestają działać. Po krótkotrwałym podgrzaniu enzym dodać dopiero po ostygnięciu. Optymalna temperatura do zastosowania preparatu wynosi 15 - 25°C.