• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


TECHNOLOGIA PRODUKCJI WINA

Chwilowo brak

Symbol : 182116
Autor: Yair Margalit
Rok wydania: 2014
Liczba stron: 241
Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
Cena sprzedaży 65,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 61,90 zł
Rabat

Preloader

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.

Treść książki obejmuje następujące aspekty winiarskie:

Przed zbiorem

Zbiór

Fermentacja

Zabiegi prowadzone w piwnicy winiarskiej

Dojrzewanie w beczkach

Butelkowanie

Zagadnienia ogólne

Ocena wina.

Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.