• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


NUTRIFERM MALO 50 G ENARTIS

Producent Enartis

Symbol : 961051
Pożywka do bakteri fermentacji jabłkowo-mlekowej
Cena sprzedaży 30,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 24,39 zł
Rabat


Preloader

Skład: drożdże nieaktywne, celuloza

Właściwości: proszek w kolorze piaskowym, zapach drożdzy NUTRIFERM MALO – nowy biologiczny aktywator fermentacji przeznaczony do wspomagania fermentacji jabłkowo-mlekowej. NUTRIFERM MALO zawiera nieaktywne drożdże bogate w wielocukry i polipeptydy pochodzące ze ścian komórkowych, które są żywotnie niezbędne dla win ubogich w azot (w przypadku gron zbyt dojrzałych) lub win, które nie dojrzewają w środowisku drobnych osadów.

Zastosowanie: Zaleca się stosowanie NUTRIFERM MALO do wspomagania fermentacji jabłkowo-mlekowej u tzw. win trudnych. Preparat jest szczególnie bogaty w wielocukry, aminokwasy i witaminy. Powoduje zwiększenie składników odżywczych w winie, stymuluje wzrost bakterii i wspomaga ich rozmnażanie. Zawiera celulozę, która absorbuje związki i mieszanki związków toksycznych dla bakterii. NUTRIFERM MALO skutecznie zabezpiecza obecność zaszczepionych bakterii w winie wyraźnie redukując czas procesu fermentacji jabłkowo-mlekowej.

Dawkowanie: 20 g/hl (ograniczenie ustawowe w UE: 50 g/hl