• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


CLARIL AF (BEZ ALERGENÓW) 100g

Chwilowo brak
Producent Enartis

Symbol : 961181
Cena sprzedaży 13,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 10,57 zł
Rabat

Preloader

CLARIL AF-ŚRODEK KLARUJĄCY I STABILIZUJĄCY
Właściwości: Bentonit, PVPP, białko roślinne, krzemionka.
Zastosowanie: Do klarowania i stabilizacji moszczu i wina. Redukuje utleniające substancje fenolowe (głównie katechiny i leukoantocyjaniny), które powodują w winie ciemnienie barwy, spłaszczenie i cierpkość smaku). Polepsza stabilność białkową. Obniża ilość koloidów i cząstek, zmniejszając w ten sposób zmętnienie. Może być stosowany do ochrony lub pomocy przy zaczerwienieniu wina (różowe kolory są czasami postrzegane w winach białych, które zostały wykonane z aromatycznych odmian) i przy przebarwieniach w winach białych, pochodzących z czerwonych winogron, bez użycia węgla aktywnego. Nie zawiera alergenów i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dawkowanie: 50 - 90 g/hl biały moszcz, 30 - 80 g/hl białe, czerwone, różowe wina, Ochrona i pomoc przed zróżowieniem: 50-80 g/hl, Moszcz i wina bogate w polifenole lub niestabilne białka 100-150 g/hl. Limit EU: 320 g/ hl. Idealną dawkę najlepiej ustalić laboratoryjnie.
Dystrybutor: BS Vinarske Potreby, Czechy