• Zielona Góra, ul. Osadnicza 6
  • +48 68 458 39 97
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


SURLI VITIS 100g

brak obrazka
Producent Enartis

Symbol : 961352
Środek wspomagający dojrzewanie win gotowych do butelkowania.
Cena sprzedaży 135,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 109,76 zł
Rabat


Preloader

SURLI VITIS- ŚRODEK WSPOMAGAJĄCY DOJRZEWANIE I STABILIZACJĘ WINA PRZED MIKROFILTRACJĄ
Właściwości: Mikrogranulki rozpuszczalne w wodzie lub winie. Surli poprawia miękkość, teksturę, rozciąga słodki smak, osłabia poczucie kwasowości i goryczy. Zwiększa właściwości przeciwutleniające wina. W winach białych i różowych doda miękkości i zmniejszy gorycz. W świeżo zabutelkowanych winach zmniejszy odczucie dwutlenku siarki.
Zastosowanie: Stosuje się do wina bezpośrednio przed butelkowaniem. Tworzy stabilne kompleksy koloidalne z substancji polifenolowych. W winach białych i różowych Surli Vitis aplikuje się bezpośrednio przed mikrofiltracją. W winach czerwonych mikrofiltracja powinna być wykonana 24-48 godzin później.
Dawkowanie: 2-10 g/hl do win białych i różowych
4-15 g/hl do win czerwonych
Producent: ESSECO, Włochy

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.