• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


TRENOLIN ROT ERBSLOH 50g

Producent Erbslöh

Symbol : 960043
Płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego. Zwiększa wydajność z miazgi, oraz polepsz wyrazistość koloru
Cena sprzedaży 17,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 13,82 zł
Rabat


Preloader

Zastosowanie: przede wszystkim do wyrobu wina czerwonego i przetwarzania odmian aromatycznych. Oprócz zwiększenia wydajności z miazgi uzyskuje się lepszą wyrazistość koloru po aplikacji preparatu.

Dawkowanie:
ZIMNA FERMENTACJA: winogrona zmielić usuwając szypułki, dawkować w sposób ciągły lub stopniowo. Temperatura 15-20°C, dawka 12 ml/hl miazgi, czas działania 2-5 dni. Wytłoczyć.
PODGRZANIE ZACIERU: winogrona zmielić usuwając szypułki, miazgę powoli ogrzewać do temperatury 55-65°C, przed dawkowaniem schłodzić to temperatury 40-50°C, dawka 10 ml/100 kg miazgi, wyciskanie rozpocząć po 1-2 godz.
ZACIER ODMIAN AROMATYCZNYCH: Najlepszy efekt w uzyskiwaniu substancji aromatycznych uzyskuje się zachowując krótką przerwę pomiędzy mieleniem a tłoczeniem. Temperatura 15-25°C. Dawka 15-20 ml/hl, czas działania 1 - 2 godz.
WYRÓB WINA RÓŻOWEGO: dawkować po zmieleniu 20 ml/hl w temp. 15-25°C. Czas działania w zależności od pożądanej intensywności koloru 2 - 10 godz. Trenolin działa nadal również po wytłoczeniu i likwiduje wszystkie pektyny zapewniając wysoką klarowność.