• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 458 39 97
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


FINECOLL - BIAŁKOWY PREPARAT KLARUJĄCY 10 g

brak obrazka
Producent Enartis

Symbol : 961160
Białkowy preparat klarujący.
Cena sprzedaży 11,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 8,94 zł
Rabat


Preloader

Właściwości:Preparat uzyskany z pęcherzy ryb morskich. Karuk jest przyjaznym białkiem klarującym, zapewniającym wysokiej jakości wina białe, różowe i czerwone.
Opis: łatwy i szybki do zastosowania środek do klarowania i poprawiania koloru win białych, różowych i czerwonych. Można stosować w przypadku trudnych do klarowania win jakościowych, np. po fermentacji jabłkowo-mlekowej, lub win produkowanych z winogron porażonych pleśnią B. cinerea. Użycie Finecollu zapewnia stabilność koloidalną wina i skuteczność filtracji. W małych porcjach do 2 g/100 l preparat można stosować samodzielnie. W przypadku większych porcji zalecamy aplikowanie preparatu z żelem krzemionkowym np. SOL FLOC.

Dawkowanie: 1 – 2 g/100 l – klarowanie łagodne
4 – 5 g/100 l silne zmętnienie, poprawa właściwości organoleptycznych.
Producent: Esseco, Włochy

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.