Winiarz.pl - Badanie wina
  • Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.



CENNIK BADANIA WINA
(obowiązuje od 25.01.2020)


Za pośrednictwem naszego sklepu można dokonać badania wina. Odpowiednio przygotowane i opisane próbki wysyłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej do współpracującego z nami akredytowanego laboratorium BS Vinarskie Potreby w Czechach. Zakres badań wraz z cennikiem znajduje się w poniższej tabeli.

Zasady dostarczenia próbki do badań:

  1. Minimalna ilość próbki 50 ml (najlepiej w butelce PET), czasem jest to 750 ml (patrz tabela).
  2. Próbki należy oznakować jednoznacznie oraz opisać na butelce (to co zostanie podane na butelce lub fiszce znajdzie się również w protokole). Proszę pamiętać o danych zleceniodawcy (nazwa winnicy/lub imię nazwisko).
  3. Waga przesyłki z próbkami nie może przekroczyć 10 kg.
  4. Po mailowym lub telefonicznym zleceniu wykonania wybranych badań drogą mailową wysyłana jest f-ra proforma, po opłaceniu badań próbki wysyłane są do Czech z odpowiednim załącznikiem, zlecającym konkretne badania.
  5. Wyniki badań na polskich formularzach wysyłamy na wskazany adres mailowy.
  6. Na badania nie przysługuje rabat.
  7. Wysyłając za naszym pośrednictwem uzyskacie Państwo protokoły w języku polskim.

Dodatkowe pytania można kierować mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Dostawa próbek na adres ul. Osadnicza 6, 65-785 Zielona Góra, sklep Winiarz.pl

Niezależnie od wybranego badania/ń doliczona zostanie kwota wysyłki próbki/ek do laboratorium w Czechach w kwocie :

przesyłka do 20kg   52,85 pln netto (65,00 brutto)

pobierz cennik w pdf

 

BADANIE

CENA* w PLN za próbkę

    netto
brutto
 

PAKIETY BADAŃ:

890100

1. PAKIET PODSTAWOWY - 750 ml

Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite, Gęstość względna, pH, Kwasy lotne, Ekstrakt Bezcukrowy

124,00

152,52

890157

2 . PAKIET SKRÓCONY - 500 ml

Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite

91,00

111,93

890151

3. PAKIET OZNACZENIA KWASÓW (kw. miareczkowalne, kw.lotne, kw. jabłkowy, kw. mlekowy, kw. winowy, pH)

42,00

51,66

890156

4. PAKIET 3 BADAŃ - 300ml

alkohol, cukier – glukoza + fruktoza,kwasowość ogólna

70,00

86,10

890163

5. PAKIET PRZED BUTELKOWANIEM - 500ml

test na stabilność białkową, test na stabilność kryształkową, SO2 wolne

35,00

43,05

890124

6. PAKIET MIKROBIOLOGICZNEJ ANALIZY WINA - 750ml

całkowita ilość mikroorganizmów, test na żywotność drożdży,test na żywotność pleśni

86,00

105,78

890190

7. PORADA ENOLOGA

37,00

45,51

 

 

 

BADANIA JEDNOSTKOWE
próbka 50 - 750 ml

890101

Alkohol - 300 ml

30,00

36,90

890103

Kwasy miareczkowalne - 100 ml

17,00

20,91

890104

Kwasy lotne - 100 ml

22,00

27,06

890106

SO2 wolne - 150 ml

10,00

12,30

890107

SO2 całkowite - 150 ml

13,00

15,99

890108

Cukry (glukoza+ fruktoza) - 50 ml

33,00

40,59

890119

Cukry (glukoza + fruktoza + sacharoza) -50 ml

54,00

66,42

890112

Gęstość względna - 300 ml

11,00

13,53

890102

pH - 100 ml

11,00

13,53

890114

Kwas jabłkowy - 50 ml

20,00

24,60

890113

Kwas mlekowy - 50 ml

20,00

24,60

890129

Kwas winowy - 50 ml

20,00

24,60

890115

Test na stabilność białkową(określenie dawki bentonitu)-200 ml

16,00

19,68

890116

Test na stabilność kryształkową - 200 ml

15,00

18,45

890131

Test na żywotność drożdży - 750 ml

41,00

50,43

890117

Sprawdzenie zawartości żelaza w winie - 100 ml

21,00

25,83

890160

Sprawdzenie zawartości wapnia w winie - 100 ml

32,00

39,36

890145

Sprawdzenie mikroskopem + zdjęcie - 100 ml

22,00

27,06

890308

Całkowita ilośc mikroorganizmów - 750 ml

40,00

49,20

890309

Test na żywotność pleśni - 750 ml

40,00

49,20