• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  •     Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk



CENNIK BADANIA WINA
(obowiązuje od 14.03.2021)


Za pośrednictwem naszego sklepu można dokonać badania wina. Odpowiednio przygotowane i opisane próbki wysyłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej do współpracującego z nami akredytowanego laboratorium BS Vinarskie Potreby w Czechach. Zakres badań wraz z cennikiem znajduje się w poniższej tabeli.

Zasady dostarczenia próbki do badań:

  1. Minimalna ilość próbki 50 ml (najlepiej w butelce PET), czasem jest to 750 ml (patrz tabela).
  2. Próbki należy oznakować jednoznacznie, opisać na butelce (to co zostanie podane na butelce lub fiszce znajdzie się również w protokole). Proszę pamiętać o danych zleceniodawcy (nazwa winnicy/lub imię nazwisko). Następnie przesłać na nasz adres.
  3. Waga przesyłki z próbkami nie może przekroczyć 10 kg.
  4. Badania należy zamówić przez naszą stronę internetową i opłacić online. Kliknij aby zamówić pakiety badań lub pojedyncze badania lub w odnośniki przy badaniach.
  5. Wyniki badań na polskich formularzach wysyłamy na wskazany adres mailowy.
  6. Na badania nie przysługuje rabat.
  7. Wysyłając za naszym pośrednictwem uzyskacie Państwo protokoły w języku polskim.

Dodatkowe pytania można kierować mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Dostawa próbek na adres ul. Osadnicza 6, 65-785 Zielona Góra, sklep Winiarz.pl

Niezależnie od wybranego badania/ń doliczona zostanie kwota wysyłki próbki/ek do laboratorium w Czechach w kwocie :

przesyłka do 20kg   56,91 pln netto (70,00 brutto)

 

BADANIE

CENA* w PLN za próbkę

    netto brutto
 

PAKIETY BADAŃ:

890100

PAKIET PODSTAWOWY- 750 ml

Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite, Gęstość względna, pH, Kwasy lotne, Ekstrakt Bezcukrowy

162,60

200,00

890157

PAKIET SKRÓCONY - 500 ml

Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite

121,95

150,00

890151

PAKIET OZNACZENIA KWASÓW- 250ml

(kw. miareczkowalne, kw.lotne, kw. jabłkowy, kw. mlekowy, kw. winowy, pH)

55,28

68,00

890156

PAKIET 3 BADAŃ- 300ml

alkohol, cukier – glukoza + fruktoza,kwasowość ogólna

93,50

115,00

890124

PAKIET MIKROBIOLOGICZNEJ ANALIZY WINA- 750ml

całkowita ilość mikroorganizmów, test na żywotność drożdży,test na żywotność pleśni

113,82

140,00

890190

PORADA ENOLOGA- 750 ml

48,78

60,00

 

 

 

BADANIA JEDNOSTKOWE
próbka 50 - 750 ml

890101

Alkohol - 300 ml

40,65

50,00

890103

Kwasy miareczkowalne - 100 ml

23,58

29,00

890104

Kwasy lotne - 100 ml

30,08

37,00

890106

SO2 wolne - 150 ml

12,20

15,00

890107

SO2 całkowite - 150 ml

16,26

20,00

890108

Cukry (glukoza+ fruktoza) - 50 ml

44,72

55,00

890119

Cukry (glukoza + fruktoza + sacharoza) -50 ml

71,54

88,00

890112

Gęstość względna - 300 ml

14,63

18,00

890102

pH - 100 ml

14,63

18,00

890114

Kwas jabłkowy - 50 ml

27,64

34,00

890113

Kwas mlekowy - 50 ml

27,64

34,00

890129

Kwas winowy - 50 ml

27,64

34,00

890115

Test na stabilność białkową(określenie dawki bentonitu)-200 ml

21,14

26,00

890116

Test na stabilność kryształkową - 200 ml

42,28

52,00

890131

Test na żywotność drożdży - 750 ml

52,85

65,00

890117

Sprawdzenie zawartości żelaza w winie - 100 ml

28,46

35,00

890160

Sprawdzenie zawartości wapnia w winie - 100 ml

41,46

51,00

890145

Sprawdzenie mikroskopem + zdjęcie - 100 ml

29,27

36,00

890308

Całkowita ilośc mikroorganizmów - 750 ml

52,85

65,00

890309

Test na żywotność pleśni - 750 ml

52,85

65,00