• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  •     Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk



W trosce o bezpieczeństwo naszych Klientów pomieszczenia w Winiarz.pl oraz towary są regularnie ozonowane.


CENNIK BADANIA WINA
(obowiązuje od 25.04.2021)


Za pośrednictwem naszego sklepu można dokonać badania wina. Odpowiednio przygotowane i opisane próbki wysyłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej do współpracującego z nami akredytowanego laboratorium BS Vinarskie Potreby w Czechach. Zakres badań wraz z cennikiem znajduje się w poniższej tabeli.

Zasady dostarczenia próbki do badań:

  1. Minimalna ilość próbki 50 ml (najlepiej w butelce PET), czasem jest to 750 ml (patrz tabela).
  2. Próbki należy oznakować jednoznacznie oraz opisać na butelce (to co zostanie podane na butelce lub fiszce znajdzie się również w protokole). Proszę pamiętać o danych zleceniodawcy (nazwa winnicy/lub imię nazwisko).
  3. Waga przesyłki z próbkami nie może przekroczyć 10 kg.
  4. Po mailowym lub telefonicznym zleceniu wykonania wybranych badań drogą mailową wysyłana jest f-ra proforma, po opłaceniu badań próbki wysyłane są do Czech z odpowiednim załącznikiem, zlecającym konkretne badania.
  5. Wyniki badań na polskich formularzach wysyłamy na wskazany adres mailowy.
  6. Na badania nie przysługuje rabat.
  7. Wysyłając za naszym pośrednictwem uzyskacie Państwo protokoły w języku polskim.

Dodatkowe pytania można kierować mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Dostawa próbek na adres ul. Osadnicza 6, 65-785 Zielona Góra, sklep Winiarz.pl

Niezależnie od wybranego badania/ń doliczona zostanie kwota wysyłki próbki/ek do laboratorium w Czechach w kwocie :

przesyłka do 20kg   56,91 pln netto (70,00 brutto)

pobierz cennik w pdf

 

BADANIE

CENA* w PLN za próbkę

    netto
brutto
 

PAKIETY BADAŃ:

890100

PAKIET PODSTAWOWY - 750 ml

Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite, Gęstość względna, pH, Kwasy lotne, Ekstrakt Bezcukrowy

135,71

167,00

890157

PAKIET SKRÓCONY - 500 ml

Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite

100,00

123,00

890151

PAKIET OZNACZENIA KWASÓW (kw. miareczkowalne, kw.lotne, kw. jabłkowy, kw. mlekowy, kw. winowy, pH)

46,34

57,00

890156

PAKIET 3 BADAŃ - 300ml

alkohol, cukier – glukoza + fruktoza,kwasowość ogólna

76,42

94,00

890163

PAKIET PRZED BUTELKOWANIEM - 500ml

test na stabilność białkową, test na stabilność kryształkową, SO2 wolne

44,72

55,00

890124

PAKIET MIKROBIOLOGICZNEJ ANALIZY WINA - 750ml

całkowita ilość mikroorganizmów, test na żywotność drożdży,test na żywotność pleśni

94,31

116,00

890190

7. PORADA ENOLOGA

40,65

50,00

 

 

 

BADANIA JEDNOSTKOWE
próbka 50 - 750 ml

890101

Alkohol - 300 ml

33,33

41,00

890103

Kwasy miareczkowalne - 100 ml

18,70

23,00

890104

Kwasy lotne - 100 ml

24,39

30,00

890106

SO2 wolne - 150 ml

10,57

13,00

890107

SO2 całkowite - 150 ml

13,01

16,00

890108

Cukry (glukoza+ fruktoza) - 50 ml

36,59

45,00

890119

Cukry (glukoza + fruktoza + sacharoza) -50 ml

59,35

73,00

890112

Gęstość względna - 300 ml

11,38

14,00

890102

pH - 100 ml

11,38

14,00

890114

Kwas jabłkowy - 50 ml

21,95

27,00

890113

Kwas mlekowy - 50 ml

21,95

27,00

890129

Kwas winowy - 50 ml

21,95

27,00

890115

Test na stabilność białkową(określenie dawki bentonitu)-200 ml

17,89

22,00

890116

Test na stabilność kryształkową - 200 ml

34,96

43,00

890131

Test na żywotność drożdży - 750 ml

43,91

54,00

890117

Sprawdzenie zawartości żelaza w winie - 100 ml

22,76

28,00

890160

Sprawdzenie zawartości wapnia w winie - 100 ml

34,15

42,00

890145

Sprawdzenie mikroskopem + zdjęcie - 100 ml

23,58

29,00

890308

Całkowita ilośc mikroorganizmów - 750 ml

44,72

55,00

890309

Test na żywotność pleśni - 750 ml

44,72

55,00