• Zielona Góra, ul. Osadnicza 6
  • +48 68 458 39 97
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


 
CENNIK BADANIA WINA
(obowiązuje od 01.08.2018)


Za pośrednictwem naszego sklepu można dokonać badania wina. Odpowiednio przygotowane i opisane próbki wysyłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej do współpracującego z nami akredytowanego laboratorium BS Vinarskie Potreby w Czechach. Zakres badań wraz z cennikiem znajduje się w poniższej tabeli.

Zasady dostarczenia próbki do badań:

  1. Minimalna ilość próbki 50 ml (najlepiej w butelce PET), czasem jest to 750 ml (patrz tabela).
  2. Próbki należy oznakować jednoznacznie oraz opisać na butelce (to co zostanie podane na butelce lub fiszce znajdzie się również w protokole). Proszę pamiętać o danych zleceniodawcy (nazwa winnicy/lub imię nazwisko).
  3. Max. ilość próbek w jednej przesyłce 10 szt.
  4. Po mailowym lub telefonicznym zleceniu wykonania wybranych badań drogą mailową wysyłana jest f-ra proforma, po opłaceniu badań próbki wysyłane są do Czech z odpowiednim załącznikiem, zlecającym konkretne badania.
  5. Wyniki badań na polskich formularzach wysyłamy na wskazany adres mailowy.
  6. Na badania nie przysługuje rabat.
  7. Wysyłając za naszym pośrednictwem uzyskacie Państwo protokoły w języku polskim.

Dodatkowe pytania można kierować mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Dostawa próbek na adres ul. Osadnicza 6, 65-785 Zielona Góra, sklep Winiarz.pl

Niezależnie od wybranego badania/ń doliczona zostanie kwota wysyłki próbki/ek (max.10) do laboratorium w Czechach w kwocie 70 pln netto (86,10 brutto).

pobierz cennik w pdf

BADANIE

CENA* w PLN za próbkę

  netto
brutto

PAKIETY BADAŃ:

1. PAKIET PODSTAWOWY próbka 750 ml

117,00

143,91

Alkohol

Cukry (glukoza + fruktoza)

Kwasy miareczkowalne

SO2 wolne

SO2 całkowite

Gęstość względna

pH

Kwasy lotne

Ekstrakt Bezcukrowy

2. PAKIET SKRÓCONY próbka 500 ml

86,00

105,78

Alkohol

Cukry (glukoza + fruktoza)

Kwasy miareczkowalne

SO2 wolne

SO2 całkowite

3. PAKIET OZNACZENIA KWASÓW (kw. miareczkowalne, kw.lotne, kw. jabłkowy, kw. mlekowy, kw. winowy, pH)

40,00

49,20

4. PORADA ENOLOGA

35,00

43,05

 

BADANIA JEDNOSTKOWE próbka 50 - 750 ml

Alkohol - 300 ml

29,00

35,78

Kwasy miareczkowalne - 100 ml

17,00

20,91

Kwasy lotne - 100 ml

21,00

25,83

SO2 wolne - 150 ml

10,00

12,30

SO2 całkowite - 150 ml

13,00

15,99

Cukry (glukoza+ fruktoza) - 50 ml

31,00

38,13

Cukry (glukoza + fruktoza + sacharoza) -50 ml

51,00

62,73

Gęstość względna - 300 ml

11,00

13,53

pH - 100 ml

11,00

13,53

Kwas jabłkowy - 50 ml

20,00

24,60

Kwas mlekowy - 50 ml

20,00

24,60

Kwas winowy - 50 ml

20,00

24,60

YAN – przyswajalny azot - 150 ml

29,00

35,67

Test na stabilność białkową(określenie dawki bentonitu)-200 ml

16,00

19,68

Test na stabilność kryształkową - 200 ml

15,00

18,45

Test na żywotność drożdży - 750 ml

40,00

49,20