CENNIK BADANIA WINA
(obowiązuje od 25.01.2020)
Za pośrednictwem naszego sklepu można dokonać badania wina. Odpowiednio przygotowane i opisane próbki wysyłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej do współpracującego z nami akredytowanego laboratorium BS Vinarskie Potreby w Czechach. Zakres badań wraz z cennikiem znajduje się w poniższej tabeli.
Zasady dostarczenia próbki do badań:
- Minimalna ilość próbki 50 ml (najlepiej w butelce PET), czasem jest to 750 ml (patrz tabela).
- Próbki należy oznakować jednoznacznie oraz opisać na butelce (to co zostanie podane na butelce lub fiszce znajdzie się również w protokole). Proszę pamiętać o danych zleceniodawcy (nazwa winnicy/lub imię nazwisko).
- Waga przesyłki z próbkami nie może przekroczyć 10 kg.
- Po mailowym lub telefonicznym zleceniu wykonania wybranych badań drogą mailową wysyłana jest f-ra proforma, po opłaceniu badań próbki wysyłane są do Czech z odpowiednim załącznikiem, zlecającym konkretne badania.
- Wyniki badań na polskich formularzach wysyłamy na wskazany adres mailowy.
- Na badania nie przysługuje rabat.
- Wysyłając za naszym pośrednictwem uzyskacie Państwo protokoły w języku polskim.
Dodatkowe pytania można kierować mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).
Dostawa próbek na adres ul. Osadnicza 6, 65-785 Zielona Góra, sklep Winiarz.pl
Niezależnie od wybranego badania/ń doliczona zostanie kwota wysyłki próbki/ek do laboratorium w Czechach w kwocie :
przesyłka do 20kg 52,85 pln netto (65,00 brutto)
BADANIE |
CENA* w PLN za próbkę |
|||||
netto |
brutto | |||||
PAKIETY BADAŃ: |
||||||
890100 |
1. PAKIET PODSTAWOWY - 750 ml Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite, Gęstość względna, pH, Kwasy lotne, Ekstrakt Bezcukrowy |
124,00 |
152,52 |
|||
890157 |
2 . PAKIET SKRÓCONY - 500 ml Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite |
91,00 |
111,93 |
|||
890151 |
3. PAKIET OZNACZENIA KWASÓW (kw. miareczkowalne, kw.lotne, kw. jabłkowy, kw. mlekowy, kw. winowy, pH) |
42,00 |
51,66 |
|||
890156 |
4. PAKIET 3 BADAŃ - 300ml alkohol, cukier – glukoza + fruktoza,kwasowość ogólna |
70,00 |
86,10 |
|||
890163 |
5. PAKIET PRZED BUTELKOWANIEM - 500ml test na stabilność białkową, test na stabilność kryształkową, SO2 wolne |
35,00 |
43,05 |
|||
890124 |
6. PAKIET MIKROBIOLOGICZNEJ ANALIZY WINA - 750ml całkowita ilość mikroorganizmów, test na żywotność drożdży,test na żywotność pleśni |
86,00 |
105,78 |
|||
890190 |
7. PORADA ENOLOGA |
37,00 |
45,51 |
|||
|
||||||
BADANIA JEDNOSTKOWE |
||||||
890101 |
Alkohol - 300 ml |
30,00 |
36,90 |
|||
890103 |
Kwasy miareczkowalne - 100 ml |
17,00 |
20,91 |
|||
890104 |
Kwasy lotne - 100 ml |
22,00 |
27,06 |
|||
890106 |
SO2 wolne - 150 ml |
10,00 |
12,30 |
|||
890107 |
SO2 całkowite - 150 ml |
13,00 |
15,99 |
|||
890108 |
Cukry (glukoza+ fruktoza) - 50 ml |
33,00 |
40,59 |
|||
890119 |
Cukry (glukoza + fruktoza + sacharoza) -50 ml |
54,00 |
66,42 |
|||
890112 |
Gęstość względna - 300 ml |
11,00 |
13,53 |
|||
890102 |
pH - 100 ml |
11,00 |
13,53 |
|||
890114 |
Kwas jabłkowy - 50 ml |
20,00 |
24,60 |
|||
890113 |
Kwas mlekowy - 50 ml |
20,00 |
24,60 |
|||
890129 |
Kwas winowy - 50 ml |
20,00 |
24,60 |
|||
890115 |
Test na stabilność białkową(określenie dawki bentonitu)-200 ml |
16,00 |
19,68 |
|||
890116 |
Test na stabilność kryształkową - 200 ml |
15,00 |
18,45 |
|||
890131 |
Test na żywotność drożdży - 750 ml |
41,00 |
50,43 |
|||
890117 |
Sprawdzenie zawartości żelaza w winie - 100 ml |
21,00 |
25,83 |
|||
890160 |
Sprawdzenie zawartości wapnia w winie - 100 ml |
32,00 |
39,36 |
|||
890145 |
Sprawdzenie mikroskopem + zdjęcie - 100 ml |
22,00 |
27,06 |
|||
890308 |
Całkowita ilośc mikroorganizmów - 750 ml |
40,00 |
49,20 |
|||
890309 |
Test na żywotność pleśni - 750 ml |
40,00 |
49,20 |