CENNIK BADANIA WINA
(obowiązuje od 14.03.2021)
Za pośrednictwem naszego sklepu można dokonać badania wina. Odpowiednio przygotowane i opisane próbki wysyłane są za pośrednictwem firmy kurierskiej do współpracującego z nami akredytowanego laboratorium BS Vinarskie Potreby w Czechach. Zakres badań wraz z cennikiem znajduje się w poniższej tabeli.
Zasady dostarczenia próbki do badań:
- Minimalna ilość próbki 50 ml (najlepiej w butelce PET), czasem jest to 750 ml (patrz tabela).
- Próbki należy oznakować jednoznacznie, opisać na butelce (to co zostanie podane na butelce lub fiszce znajdzie się również w protokole). Proszę pamiętać o danych zleceniodawcy (nazwa winnicy/lub imię nazwisko). Następnie przesłać na nasz adres.
- Waga przesyłki z próbkami nie może przekroczyć 10 kg.
- Badania należy zamówić przez naszą stronę internetową i opłacić online. Kliknij aby zamówić pakiety badań lub pojedyncze badania lub w odnośniki przy badaniach.
- Wyniki badań na polskich formularzach wysyłamy na wskazany adres mailowy.
- Na badania nie przysługuje rabat.
- Wysyłając za naszym pośrednictwem uzyskacie Państwo protokoły w języku polskim.
Dodatkowe pytania można kierować mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).
Dostawa próbek na adres ul. Osadnicza 6, 65-785 Zielona Góra, sklep Winiarz.pl
Niezależnie od wybranego badania/ń doliczona zostanie kwota wysyłki próbki/ek do laboratorium w Czechach w kwocie :
przesyłka do 20kg 56,91 pln netto (70,00 brutto)
BADANIE |
CENA* w PLN za próbkę |
|||||
netto | brutto | |||||
890100 |
PAKIET PODSTAWOWY- 750 ml Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite, Gęstość względna, pH, Kwasy lotne, Ekstrakt Bezcukrowy |
162,60 |
200,00 |
|||
890157 |
PAKIET SKRÓCONY - 500 ml Alkohol, Cukry (glukoza + fruktoza), Kwasy miareczkowalne, SO2 wolne, SO2 całkowite |
121,95 |
150,00 |
|||
890151 |
PAKIET OZNACZENIA KWASÓW- 250ml (kw. miareczkowalne, kw.lotne, kw. jabłkowy, kw. mlekowy, kw. winowy, pH) |
55,28 |
68,00 |
|||
890156 |
PAKIET 3 BADAŃ- 300ml alkohol, cukier – glukoza + fruktoza,kwasowość ogólna |
93,50 |
115,00 |
|||
890124 |
PAKIET MIKROBIOLOGICZNEJ ANALIZY WINA- 750ml całkowita ilość mikroorganizmów, test na żywotność drożdży,test na żywotność pleśni |
113,82 |
140,00 |
|||
890190 |
PORADA ENOLOGA- 750 ml |
48,78 |
60,00 |
|||
|
||||||
BADANIA JEDNOSTKOWE |
||||||
890101 |
Alkohol - 300 ml |
40,65 |
50,00 |
|||
890103 |
Kwasy miareczkowalne - 100 ml |
23,58 |
29,00 |
|||
890104 |
Kwasy lotne - 100 ml |
30,08 |
37,00 |
|||
890106 |
SO2 wolne - 150 ml |
12,20 |
15,00 |
|||
890107 |
SO2 całkowite - 150 ml |
16,26 |
20,00 |
|||
890108 |
Cukry (glukoza+ fruktoza) - 50 ml |
44,72 |
55,00 |
|||
890119 |
Cukry (glukoza + fruktoza + sacharoza) -50 ml |
71,54 |
88,00 |
|||
890112 |
Gęstość względna - 300 ml |
14,63 |
18,00 |
|||
890102 |
pH - 100 ml |
14,63 |
18,00 |
|||
890114 |
Kwas jabłkowy - 50 ml |
27,64 |
34,00 |
|||
890113 |
Kwas mlekowy - 50 ml |
27,64 |
34,00 |
|||
890129 |
Kwas winowy - 50 ml |
27,64 |
34,00 |
|||
890115 |
Test na stabilność białkową(określenie dawki bentonitu)-200 ml |
21,14 |
26,00 |
|||
890116 |
Test na stabilność kryształkową - 200 ml |
42,28 |
52,00 |
|||
890131 |
Test na żywotność drożdży - 750 ml |
52,85 |
65,00 |
|||
890117 |
Sprawdzenie zawartości żelaza w winie - 100 ml |
28,46 |
35,00 |
|||
890160 |
Sprawdzenie zawartości wapnia w winie - 100 ml |
41,46 |
51,00 |
|||
890145 |
Sprawdzenie mikroskopem + zdjęcie - 100 ml |
29,27 |
36,00 |
|||
890308 |
Całkowita ilośc mikroorganizmów - 750 ml |
52,85 |
65,00 |
|||
890309 |
Test na żywotność pleśni - 750 ml |
52,85 |
65,00 |