Dla zwiększenia aromatów Twojego wina zalecamy użycie drożdży ENARTIS FERM Q9, ENARTIS FERM Q CITRUS oraz ENARTIS FERM AROMA WHITE
ENARTIS FERM Q9 - NOWOŚĆ 
- Przeznaczone do fermentacji winogron bogatych w tiole
- Q9 mają silną zdolność do wykrywania prekursorów thiolowych, takich jak 3-merkapto-heksanol, octan 3-merkapto-heksanolu
- WINA SĄ NAPRAWDĘ BOGATE I OWOCOWE ze względu na wysoki stosunek 3MH / 3MHA
Zastosowanie drożdży w neutralnych odmianach:

- Przeznaczone do odmianowych białych win, charakteryzujących się intensywnym aromatem.
- Q CITRUS uaktywnia/uwalnia z winogron aromaty owocowe i kwiatowe (terpeny oraz norisoprenoidy).
- Poprawia profil aromatyczny neutralnych odmian.
- Przeznaczony dla odmian aromatycznych i średnio aromatycznych (SG, RIESLING, CHARDONAY)

- Również do produkcji różowych i młodych czerwonych win
- Do redukcyjnych rodzajów wina
- Do produkcji win metodą zimnej maceracji.
Dla zachowania odmianowości Twojego wina zalecamy użycie drożdży ENARTIS FERM VINTAGE WHITE i ENARTIS FERM VQ 10.
- Zaprojektowane do produkcji ODMIANOWYCH, złożonych białych win o długim okresie starzenia.
- Idealne do produkcji win dojrzewających w beczkach.
- Do produkcji win z winogron z wysokim cukrem.
- Szanują aromaty odmianowe winogron i wzmacniają tony owocowe w winie.
- Zalecane do fermentacji w trudnych warunkach (niska temperatura i wysoka zawartość alkoholu).
Dodatkowe ZALECENIA:
- Dla szybszej sedymentacji moszczu użuj enzym ENARTIS ZYM RS.
- Drożdże osiągają najlepsze wyniki, jeżeli w pierwszej fazie fermentacji dostarczymy im związany organiczny azot.
- Zalecamy użycie pożywki NUTRIFEM AROM PLUS.
WIKEEPS POZWALA OSZCZĘDZIĆ NA KAPSUŁKACH Z GAZEM ARGONOWYM W SYSTEMACH CORAVIN
Kapsułki Coravin mają specyficzną pokrywkę / adapter, który znajduje się na części gwintowanej naboju. Poza tym mają standardową pojemność 21 ml i wymiar 3,5 cala. Wielu naszych profesjonalnych klientów korzystających z systemu CORAVIN poinformowało nas, że kapsułka Wikeeps jest kompatybilna z systemem Coravin.

Zawartość kapsułek Coravin to argon , naturalny, neutralny i obojętny gaz. Wikeeps ® , francuski patent na dozowanie i zabezpieczanie wina, opracował rozwiązanie wykorzystujące również argon (ponieważ jest on cięższy od powietrza).
Wikeeps® opracował formułę z zawartością 80% argonu i 20% CO2. Gaz jest wytwarzany przez partnera - firmę Linde, światowego lidera w dziedzinie gazu enologicznego. Dodanie CO2 sprawia, że mieszanka jest mniej "ściągająca" dla wina niż czysty 100% argon lub 100% azot i nadaje winu świeżość w trakcie dekarbonizacji.
Ta mieszanka gazowa firmy Wikeeps® używana jest przez najlepsze winnice do zabezpieczenia najlepszych win zapewniając najlepszą jakość zabezpieczonych otwartych butelek z winem.

Aby dostosować kapsułkę należy odkręcić adapter z kapsułki Coravin używając kombinerek ,a następnie po prostu przykręć adapter z kapsułki Coravin na jedną ze standardowych kapsułek Wikeeps. Zainstaluj tak przygotowany kartdridż Wikeeps w Coravin i gotowe !

Dzięki temu możesz zaoszczędzić do 60% na kartdridżach Wikeeps w porównaniu z Coravinem.
Artykuł przetłumaczony ze strony producenta - czytaj więcej na stronie Wikeeps...

KUP TERAZ
