• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk

Dla zwiększenia aromatów Twojego wina zalecamy użycie drożdży ENARTIS FERM Q9ENARTIS FERM  Q CITRUS oraz ENARTIS FERM AROMA WHITE

ENARTIS FERM Q9 - NOWOŚĆ Enartis Ferm Q9

  • Przeznaczone do fermentacji winogron bogatych w tiole
  • Q9 mają silną zdolność do wykrywania prekursorów thiolowych, takich jak 3-merkapto-heksanol, octan 3-merkapto-heksanolu
  • WINA SĄ NAPRAWDĘ BOGATE I OWOCOWE ze względu na wysoki stosunek 3MH / 3MHA


Zastosowanie drożdży w neutralnych odmianach:

ENARTIS FERM  Q CITRUS416x416 ENARTIS FERM Q CITRUS

  • Przeznaczone do odmianowych białych win, charakteryzujących się intensywnym aromatem.
  • Q CITRUS uaktywnia/uwalnia z winogron aromaty owocowe i kwiatowe (terpeny oraz norisoprenoidy).
  • Poprawia profil aromatyczny neutralnych odmian.

 

 

ENARTIS FERM AROMA WHITE

  • Przeznaczony dla odmian aromatycznych i średnio aromatycznych (SG, RIESLING, CHARDONAY)
    416x416 ENARTIS FERM AROMA WHITE
  • Również do produkcji różowych i młodych czerwonych win
  • Do redukcyjnych rodzajów wina
  • Do produkcji win metodą zimnej maceracji.

 

 

 

 


Dla zachowania odmianowości Twojego wina zalecamy użycie drożdży ENARTIS FERM VINTAGE WHITE i ENARTIS FERM VQ 10.

ENARTIS FERM VINTAGE WHITE416x416 ENARTIS FERM VINTAGE WHITE

  • Zaprojektowane do produkcji ODMIANOWYCH, złożonych białych win o długim okresie starzenia.
  • Idealne do produkcji win dojrzewających w beczkach.
  • Do produkcji win z winogron z wysokim cukrem.

ENARTIS FERM VQ 10416x416 ENARTIS FERM VQ10

  • Szanują aromaty odmianowe winogron i wzmacniają tony owocowe w winie.
  • Zalecane do fermentacji w trudnych warunkach (niska temperatura i wysoka zawartość alkoholu).


     

 

 

Dodatkowe ZALECENIA:

  • Dla szybszej sedymentacji moszczu użuj enzym ENARTIS ZYM RS.
  • Drożdże osiągają najlepsze wyniki, jeżeli w pierwszej fazie fermentacji dostarczymy im związany organiczny azot.
  • Zalecamy użycie pożywki NUTRIFEM AROM PLUS.